Competitie 1 & 2 juni 2019

Verdiende overwinning Heren GHSV

Gemert – Na een spannende wedstrijd in de brandende zon won ons herenteam met 12-10 van de Royals uit Boxmeer/Venray.

Vanaf de eerste inning was de wedstrijd erg boeiend voor het publiek dat zich in groten getale had verzameld om onze heren aan te moedigen. In het veld werden, mede dankzij uitstekend pitchwerk, nette nullen gemaakt. Door middel van vele, verre honkslagen en sterk honklopen wisten de Gemertse heren in totaal twaalf keer de thuisplaat te passeren. Dankzij een sterke verdediging in het veld wist de tegenstander uit Cuijk tien punten te scoren. Eindstand: 11-6. 

Het pupillenteam speelde zaterdag op een zonovergoten honkbalveld tegen Hazenkamp uit Nijmegen. Ondanks een mooie uit door Zoë wisten de bezoekers direct een 0-5 voorsprong te nemen. Toen was het de beurt aan Gemert om punten te scoren aan slag. Zoë begon direct met een mooie honkslag en na een gestolen honk kon ze scoren op een honkslag van Thijs. Die wist op zijn beurt na twee gestolen honken weer te scoren op een mooie honkslag van Kelly. Kelly kon daarna scoren op een honkslag van Amina. Ondertussen had ook een gastspeler van Hazenkamp nog een puntje meegepikt en voor de 4-5 tussenstand na de eerste inning gezorgd. Helaas wist hazenkamp in de tweede inning wederom 5 keer te scoren en waren onze pupillen ongelukkig aan slag. Noah en Zoe zagen hun mooie klappen gevangen worden door de veldspelers van Hazenkamp. In de derde inning scoorde Hazenkamp vier keer en kwam daarmee op 14 punten. De pupillen van GHSV begonnen goed aan slag met een honkslag van Thijs, maar ondanks een mooie tik van Lola werd er niet gescoord. Met een 4-14 achterstand ging het team de laatste inning in. Hierin werden een paar mooie nullen gemaakt, onder andere door Kelly en Noah. In het veld werden de ballen goed gestopt, waardoor Hazenkamp niet kon scoren. In de laatste slagbeurt kwam Lorenzo met een mooie honkslag op de honken en na honkslagen van Noah en Zoë kwam hij over de thuisplaat. Noah wist zelf ook te scoren op de tweehonkslag van Zoë. De eindstand was dus 6-14 in het voordeel van Hazenkamp, maar met een beetje meer geluk aan slag was de stand een stuk spannender geweest.

Op zaterdag kwamen ook onze aspiranten enjunioren in actie. Zij wisten helaas hun wedstrijden ook niet te winnen. Onze aspiranten verloren een dubbel tegen Mulo met 14-5 en 14-1. Onze junioren waren niet opgewassen tegen de slagkracht van de Cheetahs en verloren met 28-1.

Lijkt het je leuk om mee te komen honk- en/of softballen? Wij zijn altijd op zoek naar versterking voor onze teams! Iedereen is welkom. Neem voor meer informatie contact met ons op via ghsvhonkbal@gmail.com.

Uitslagen
zaterdag 1 juni
GHSV PH1 – Hazenkamp PH1 6-14
Mulo AH1 – Uden Red Sox/GHSV AH1 14-5
Mulo AH1 – Uden Red Sox/GHSV AH1 14-1
Cheetahs JH1 – Uden Red Sox/GHSV JH1 JH1 28-1
zondag 2 juni
GHSV H1 – Royals H3 12-10

Programma
zaterdag 8 juni
Hazenkamp AH2 – Uden Red Sox/GHSV AH1 10:00 uur