Competitie 22 & 23 juni 2019

Knap gelijkspel pupillen GHSV

Gemert – Het pupillenteam van GHSV speelde afgelopen zaterdag een sterke thuiswedstrijd, die eindigde in een gelijkspel, tegen koploper All-In uit Veldhoven.

Onder een heerlijk zomerzonnetje lieten de bezoekers direct zien waarom ze aan kop gaan in de competitie. In de eerste slagbeurt werd direct een 0-5 voorsprong genomen. In de gelijkmakende slagbeurt werd meteen duidelijk dat de Gemertse pupillen de overwinning niet zomaar cadeau gingen geven. Noah begin direct met een mooie honkslag en kon scoren op een tweehonkslag van Zoë, die zelf over de thuisplaat kwam op een honkslag van Guus. Guus zorgde voor de 3-5 tussenstand na de eerste inning door te scoren op een mooie tik van Amina.

De tweede inning begon direct met een punt voor All-In, maar dankzij goed veldspel en mooie nullen op het eerste honk met Zoë, die alle aangegooide ballen tot nullen verwerkte, bleef het bij dit ene punt en een 3-6 tussenstand. Aan slag was het weer Noah die begon met een honkslag gevolgd door een honkslag van Zoë waardoor hij kon scoren. Zoë scoorde op een honkslag van Thijs die vervolgens door tikken van Kelly, Amina en Lorenzo voor de 6-6 tussenstand zorgde na de tweede inning.

In de derde inning leek All-In een beslissende voorsprong te nemen door direct drie keer te scoren. Deze drie werden direct gevolgd door drie keer drie slag dankzij een superieur pitchende Noah die gesteund werd door een sterk veld.

Met een 6-9 achterstand en nog tien minuten op de klok leek het erop dat de pupillen nog één slagbeurt de kans zouden krijgen om de achterstand om te buigen. Het waren weer Noah en Zoë die op de honken kwamen toen Guus aan slag kwam. Met een mooie tweehonkslag in het rechtsveld wist hij Noah en Zoë over de thuisplaat te brengen en na een gestolen honk stond het gelijkmakende punt klaar op het derde honk om te scoren. Ondertussen waren helaas ook al twee slagmensen uit gegaan dus de spanning op en rond het veld was om te snijden. Thijs was de volgende slagman en dankzij een knappe honkslag dwars door het midden sloeg hij Guus, het gelijkmakende punt binnen. Helaas lukte het niet meer om ook de overwinning binnen te slepen, maar met een 9-9 eindstand tegen de koploper konden de spelers, speelsters, coaches en het publiek ontzettend trots zijn!

Ook het Gemertse juniorenteam kwam afgelopen zaterdag in actie. Zij speelden thuis tegen Maastricht. Helaas waren zij niet opgewassen tegen de slagkracht van de Maastrichtenaren. Daarnaast maakte het Maastrichtse veld vrijwel geen fouten. Eindstand: 4-20.

Het Gemertse herenteam speelde zondag thuis tegen de Red Sox uit Uden. In de eerste inning moest Gemert nog even inkomen. Dankzij pech en een aantal kleine foutjes begon Gemert met een flinke achterstand aan de gelijkmakende eerste slagbeurt. Naarmate de wedstrijd vorderde herpakte het team zich en wist terug te komen. In het veld werden vrijwel geen fouten meer gemaakt en aan slag werden honkslagen geslagen en punten gescoord. Helaas uiteindelijk niet genoeg voor de overwinning. Eindstand: 13-17.

Lijkt het je leuk om mee te komen honk- en/of softballen? Wij zijn altijd op zoek naar versterking voor onze teams! Iedereen is welkom. Neem voor meer informatie contact met ons op via ghsvhonkbal@gmail.com.

Uitslagen
zaterdag 22 juni
GHSV PH1 – All-in PH1 9-9
Uden Red Sox/GHSV JH1 – Maastricht JH1 4-20
zondag 23 juni
GHSV H1 – Uden Red Sox H1 13-17

Programma
donderdag 27 juni
Nuenen PH2 – GHSV PH1 18:30 uur
zaterdag 29 juni
Gryphons PH2 – GHSV PH1 10:00 uur
Uden Red Sox/GHSV AH1 – Hazenkamp AH2 13:00 uur
Gryphons JH2 – Uden Red Sox/GHSV JH1