Competitie weekend 6 & 7 april 2019

Zonnige seizoensstart GHSV

Gemert – Afgelopen weekend begon het nieuwe seizoen van de Gemertse Honk- en Softbalvereniging.

Ons herenteam begon het seizoen voortvarend door in het zonnetje te winnen van de Royals. Hoewel Gemert niet onverdienstelijk speelde, stonden zij bij het ingaan van hun laatste slagbeurt met 2-9 achter. Dankzij een indrukwekkende rally maakten zij alsnog 11 punten waardoor de eerste overwinning van het seizoen binnen is.

Onze pupillen speelden zaterdag, na een winter hard trainen, een sterke wedstrijd tegen Hazenkamp uit Nijmegen. De eerste twee inningen gingen de teams gelijk op en sloegen Noah, Lola en Thijs mooie honkslagen. In het veld bewees pitcher Noah dat hij nog steeds drie slag kan gooien. Halverwege de wedstrijd brak de zon door en bleef Gemert aan slag continu honkslagen slaan en punten scoren. Vooral Lola en Amina hadden de smaak te pakken. In het buitenveld stond Lorenzo, die zijn allereerste wedstrijd speelde, zijn mannetje en Kelly maakte als korte stop een aantal knappe acties. Helaas wist Hazenkamp in hun laatste slagbeurt nog één punt te maken waardoor Gemert met 10-9 het onderspit moest delven. Ook al hebben de pupillen net niet gewonnen, zij mogen terugkijken op een goede en vooral leuke eerste wedstrijd van het seizoen.

Onze aspiranten en junioren spelen dit seizoen als combiteam met Uden Red Sox. Afgelopen winter zijn de spelers van beide teams samen gaan trainen en hebben zin om als volwaardige teams aan de competitie te beginnen. Helaas wisten deze teams hun wedstrijden van afgelopen week niet te winnen. Het aspirantenteam verloor helaas met 10-16 van Mulo uit Helmond. Het juniorenteam speelde tegen Maastricht, dat duidelijk een paar maten te groot was voor het nieuwe samengestelde juniorenteam. Zij verloren met 28-0, maar gaan vol goede moed door.

Lijkt het je leuk om mee te komen honk- en/of softballen? Wij zijn altijd op zoek naar versterking voor onze teams! Iedereen is welkom. Neem voor meer informatie contact met ons op via ghsvhonkbal@gmail.com.

Uitslagen
zaterdag 6 april
Hazenkamp PH1 – GHSV PH1 10-9
Uden Red Sox/GHSV AH1 – Mulo AH1 10-16
Maastricht JH1 – Uden Red Sox/GHSV JH1 28-0
zondag 7 april
GHSV H1 – Royals H3 13-9

Programma
zaterdag 13 april
Nuenen AH 2 – Uden Red Sox/GHSV AH1 14:00 uur
Uden Red Sox/GHSV JH1 – Gryphons JH2 14:00 uur
zondag 14 april
Bullfighters H2 – GHSV H1 10:30 uur