Gemertse Honk- en Softbalvereniging niet zonder slag of stoot weg

Vandaag stonden de gebeurtenissen rondom onze club centraal in zowel tv- als radioprogramma’s van Omroep Brabant.

In het eerste radiofragment is een reactie van Martien Bankers, wethouder Economie en Sport van de gemeente Gemert-Bakel, te horen (vanaf 45:28).
http://www.omroepbrabant.nl/?epg/18422472/Wakker!+.aspx 

In het tweede radiofragment is de reactie van Tim Lucassen, spelend en bestuurslid van GHSV Gemert, te horen (vanaf 14:32).
http://www.omroepbrabant.nl/?epg/18423522/Wakker!+.aspx 

In het televisiefragment zijn de uitgebreidere reacties van zowel Martien Bankers als Tim Lucassen te zien (vanaf 13:36).
http://www.omroepbrabant.nl/… 

Op de website van Omroep Brabant is tevens een artikel te lezen over de huidige situatie rondom onze vereniging.
http://www.omroepbrabant.nl/… 

De Gemertse Honk- en Softbalvereniging, GHSV, is niet van plan zonder slag of stoot haar accommodatie af te staan aan de hockeyclub. De gemeente wil dat GHSV plaats maakt voor de hockeyclub, die te weinig ruimte op het sportpark heeft. Maar de honkballers willen daar niet weg. De club zit er al dertig jaar.

Het nieuws dat de gemeente wil dat GHSV haar accommodatie en velden afstaat aan de hockeyclub kwam als een donderslag bij heldere hemel, zegt Tim Lucassen van de club: “Onze secretaris zag het bij toeval op internet, er is helemaal niet met ons gecommuniceerd”. Lucassen zegt dat het voorstel belachelijk is: “Ook een kleine sportclub als de onze, met 48 leden, heeft bestaansrecht”.

Ruimtegebrek
Wethouder Martin Bankers erkent dat de kans bestaat dat honk- en softbal verdwijnt uit Gemert: “Het is een kleine club en de velden worden te weinig gebruikt”. Volgens de wethouder is er ruimtegebrek op het sportpark. Hij zegt dat er sportmogelijkheden genoeg overblijven in Gemert-Bakel. 

Woensdagavond  is er een commissievergadering in Gemert-Bakel. Dan wordt duidelijk wat de politieke partijen van het voorstel vinden. De leden van GHSV zullen daarbij aanwezig zijn om hun stem te laten horen. Want voor hen is het voorstel onacceptabel.