Competitie weekend 11 & 12 mei 2019

Geen punten GHSV

Gemert – helaas wist afgelopen weekend geen enkel team in de competitie punten te pakken.

Afgelopen zondag speelde het Gemertse herenteam thuis tegen Roef uit Moergestel. Gemert begon sterk aan de wedstrijd. In de eerste inningen werd er zowel in het veld als aan slag netjes gespeeld. Toch wisten de Moergestelnaren een kleine voorsprong op te bouwen. Helaas wist Gemert deze voorsprong niet te verkleinen. Dit kwam onder andere doordat er anderhalve inning flink gegrabbeld werd in het veld. Hierdoor werden nullen niet gemaakt en wist Roef flink uit te lopen. Gemert kwam er niet meer aan te pas en verloor uiteindelijk met 4-11.  

Het juniorenteam speelde zaterdag thuis tegen de Sunville Tigers uit Zonhoven, België. Zij verloren met 5-14. Het grote verschil tussen beide teams zat hem in de slagbeurten. Waar de Belgen veel slagballen van de Gemertse pitchers het veld in brachten, was dit bij Gemert niet het geval. Als je ballen het veld in brengt, is de kans namelijk groter dat je slagmensen op de honken krijgt die vervolgens punten kunnen gaan scoren. Hoewel Gemert niet onverdienstelijk speelde, bleken de Belgen nog een maatje te groot.

Met 16-9 verloren onze aspiranten zaterdag helaas van All-in/Meppers. Toch groeit het team elke week. De spelers raken meer en meer met elkaar vertrouwd en zetten samen grote stappen. Het kan niet lang meer duren voordat zij de tweede overwinning van het seizoen binnenslepen.

Onze pupillen speelden zaterdag thuis tegen Nuenen. Nuenen ging voortvarend van start en scoorde in de eerste inning direct vijf punten. Gemert moest nog even opwarmen en wist helaas niet te scoren. Door sterk samen te werken, kon Nuenen in de tweede inning slechts drie keer de thuisplaat passeren. Ook aan slag werd Gemert wakker. Door de ballen van de pitcher van de tegenstander op te pakken, kwamen de spelers op de honken en werd er eenmaal gescoord. Na twee inningen was de stand 1-8 in het voordeel van Nuenen, maar de wedstrijd was pas halverwege en onze pupillen waren niet van plan om het de tegenstander gemakkelijk te maken. De derde inning in het veld verliep super voor Gemert. De tegenstander kreeg driemaal drieslag om de oren en kon maar één keer scoren. Aan slag kregen de spelers bijna vleugels. Er werden drie honkslagen en twee tweehonkslagen geslagen. Hierdoor scoorde Gemert vijf punten en was de score ineens 6-9. Tijdens de vierde en laatste inning ging het Nuenen, jammer genoeg voor Gemert, weer voor de wind. Door veel ballen ver het buitenveld in te slaan, maakte de tegenstander vijf punten. Gemert wist tijdens de laatste gelijkmakende slagbeurt driemaal de thuisplaat te passeren. Eindstand: 9-14.

Lijkt het je leuk om mee te komen honk- en/of softballen? Wij zijn altijd op zoek naar versterking voor onze teams! Iedereen is welkom. Neem voor meer informatie contact met ons op via ghsvhonkbal@gmail.com.

Uitslagen
zaterdag 11 mei
GHSV PH1 – Nuenen PH2 9-14
All-in/Meppers AH1 – Uden Red Sox/GHSV AH1 16-9
Uden Red Sox/GHSV JH1 – Sunville Tigers JH1 5-14
zondag 12 mei
GHSV H1 – Roef H2 4-11

Programma
zaterdag 18 mei
Ducks PH1 – GHSV PH1 11:00 uur
Uden Red Sox/GHSV AH1 – Hazenkamp AH2 13:00 uur
Mulo JH1 – Uden Red Sox/GHSV JH1 JH1 11:45 uur
zondag 19 mei
GHSV H1 – Blue Lions Tilburg H3 14:00 uur