Competitie weekend 4 & 5 mei 2019

Winst pupillen GHSV

Gemert – Ons pupillenteam won afgelopen weekend hun eerste wedstrijd van het seizoen met ruime cijfers.

In de kou speelden onze pupillen afgelopen zaterdag hun eerste thuiswedstrijd tegen de Royals uit Boxmeer/Venray. In de eerste inning begon Gemert direct sterk in het veld. Pitcher Noah van den Elzen en catcher Kelly van den Elzen wisten zelfs twee keer een slagman van de tegenstander uit te maken met drie slag. Hierdoor kreeg Gemert slechts één punt tegen. Aan slag sloegen Guus van Dongen, Noah van den Elzen en Mika van Os mooie honkslagen waardoor Gemert zelf twee punten scoorde. Met een 2-1 voorsprong begon het team aan de tweede inning. In het veld bleef Gemert sterk en geconcentreerd spelen. Dankzij goed pitchwerk en mooie acties van Guus, Zoë van Os, Thijs van Lieshout en Lorenzo de Louw konden de Royals slechts eenmaal de thuisplaat passeren. Aan slag begonnen Lola Haenen en Amina Neffati allebei met een mooie honkslag. Helaas begon de inning beter dan dat deze eindigde. Dankzij pech en drie slag wist Gemert ook slechts één punt te maken. Bij het ingaan van de derde inning was de stand 3-2 in het voordeel van Gemert. Pitcher Noah van den Elzen bleef mooie ballen gooien in de derde inning. Hoewel de tegenstander de ballen het veld in wist te slaan, werkte het veld keurig samen om nullen te maken. De Royals scoorden deze inning tweemaal. Gemert startte aan slag een heuse rally. Zoë, Kelly, Lola, Amina en Guus sloegen allemaal een vette honkslag. Als kers op de taart sloeg Mika nog een dikke homerun. Tijdens deze geweldige slagbeurt scoorden onze pupillen zes punten. Na drie inningen was de stand dus 9-4 in het voordeel van Gemert. Omdat er nog een paar minuten op de klok stonden, werd een vierde inning gestart. In deze laatste inning passeerden de Royals één keer de thuisplaat. De overwinning was dus binnen. Toch kreeg Gemert nog een gelijkmakende slagbeurt waarin Thijs een hele mooie honkslag sloeg. Daarnaast werden meer honkslagen en zelfs een driehonkslag geslagen waardoor Gemert vier punten scoorde. Eindstand: 13-5.

Het juniorenteam wist afgelopen zaterdag helaas niet te winnen van Sittard Condors. Het team speelde niet onverdienstelijk, maar verloor uiteindelijk met 8-19. Ons herenteam verloor afgelopen zondag met 16-8 van de Cardinals uit Oss.

Lijkt het je leuk om mee te komen honk- en/of softballen? Wij zijn altijd op zoek naar versterking voor onze teams! Iedereen is welkom. Neem voor meer informatie contact met ons op via ghsvhonkbal@gmail.com.

Uitslagen
zaterdag 4 mei
GHSV PH1 – Royals PH1 13-5
Uden Red Sox/GHSV JH1 – Sittard Condors JH1 8-19
zondag 5 mei
Cardinals H2 – GHSV H1 16-8

Programma
zaterdag 11 mei
GHSV PH1 – Nuenen PH2 11:00 uur
All-in/Meppers AH1 – Uden Red Sox/GHSV AH1 11:00 uur
Uden Red Sox/GHSV JH1 – Sunville Tigers JH1 14:00 uur
zondag 12 mei
GHSV H1 – Roef H2 13:00 uur