Competitie weekend 14 & 15 april 2018

Eerste competitiewedstrijden gespeeld op vernieuwde accommodatie

Gemert – na de succesvolle heropening van het Gemertse honk- en softbalveld vorig weekend werden dit weekend de eerste officiële competitiewedstrijden gespeeld.
Voor de tweede keer in hun nog prille honkbal carrière speelden onze pupillen afgelopen zaterdag een wedstrijd. Er was afgelopen week weer hard getraind om goed te kunnen spelen tegen de Starlights uit Schijndel. Het was een leuke wedstrijd in het zonnetje. In het veld werd hard gewerkt om nullen te maken. De pitchers gooiden mooie slagballen en de catcher hield moeilijke ballen goed tegen. Aan slag lieten onze pupillen hun knuppels flink tekeer gaan. Dat was erg knap want de pitcher van de tegenstander gooide een harde bal over de plaat. Vrijwel iedereen sloeg de bal weg. Ook werd er goed honkgelopen. Daardoor konden toch mooi wat punten gescoord worden. Dat was erg knap want de pitcher van de tegenstander gooide een harde bal over de plaat. Uiteindelijk was Starlights met al hun ervaring net een maatje te groot en werd de wedstrijd verloren met 3 – 18. Toch was het een leuke wedstrijd waar onze pupillen veel geleerd hebben en veel plezier hebben gehad!

Aan onze aspiranten de eer om de eerste officiële competitiewedstrijd te spelen op ons nieuwe jeugd- en softbalveld. Jammer genoeg wisten zij niet te winnen van de Blue Lions uit Tilburg. In het veld werden telkens snel twee nette nullen gemaakt. Daarna liet de derde nul jammer genoeg even op zich wachten. De tegenstander had ook veel slagkracht in huis en sloeg de bal meermaals ver het buitenveld in. Aan slag sloegen onze aspiranten ook een aantal vette honkslagen. Helaas niet genoeg voor de winst. Eindstand: 5-25.

Onze heren speelden afgelopen zondag hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Voor tegenstander Roef uit Moergestel was het seizoen al begonnen. Daardoor waren zij al iets beter op elkaar ingespeeld. Desondanks speelden onze heren absoluut geen slechte wedstrijd en gingen de teams lang gelijk op. Uiteindelijk bleek Roef een tandje te sterk. Eindstand: 6-16.

Lijkt het je leuk om de stoerste sport van Gemert te doen en ook mee te komen honkballen? We zijn nog steeds op zoek naar versterking voor onze teams! Kom aanstaande woensdag- of donderdagavond om 18.30u meedoen met onze jongens en meiden in Gemert op het honkbalveld of neem voor meer informatie contact met ons op via ghsvhonkbal@gmail.com.


Uitslagen
Uden Red Sox/GHSV PH1    – Starlights PH1                     3-18
Gemert AH1                       – Blue Lions Tilburg AH1         5-25
Gemert H1                         – Roef H2                              6-16

Programma
zaterdag 21 april
Nuenen PH2                       – Uden Red Sox/GHSV PH1    14:00 uur
Gemert AH1                       – Gryphons AH3                    13:00 uur