Competitie weekend 26 en 27 mei 2018

Overwinning aspiranten GHSV

Gemert – afgelopen zaterdag wonnen onze aspiranten hun eerste wedstrijd van het seizoen met 11-12!

In de eerste inning had Gemert moeite om de ballen van de pitcher van de tegenstander te raken. Het team moest even inkomen en wist in de eerste slagbeurt geen punten te scoren. De tegenstanders maakten in hun eerste slagbeurt 4 punten.
            In de tweede inning was Gemert een stuk sterker aan slag. Vrijwel alle slagballen van de pitcher werden opgepakt. Dit resulteerde in enkele flinke klappen in het binnen- en buitenveld waardoor in totaal 6 spelers de thuisplaat konden passeren. Ook Hazenkamp kreeg de smaak te pakken en sloeg een aantal verre honkslagen. Zij scoorden in totaal 7 punten in hun tweede slagbeurt.
            Aan het begin van de derde en laatste inning was de stand 11-6 in het voordeel van Hazenkamp. Gemert begon aan slag en pakte direct de draad weer op. Ook in deze slagbeurt vlogen veel ballen het veld in. Dankzij sterk honklopen wist Gemert ook in deze inning 6 punten te maken. De stand was nu 11-12 in het voordeel van Gemert, maar Hazenkamp had nog een gelijkmakende slagbeurt te goed. Gemert had nog 3 nullen nodig voor de overwinning. Onze pitcher gooide de eerste twee slagmensen keurig uit met 3 slag. Daarna werd de druk opgevoerd door Hazenkamp. De derde slagman van de tegenstander wist namelijk het eerste honk te bereiken door de bal het binnenveld in te slaan. Gelukkig hielden onze pitcher en catcher beiden het hoofd koel. Ook de vierde slagman werd met 3 slag aan de kant gezet! De overwinning was binnen en dat werd gevierd met een lekker perenijsje!

Ons pupillenteam kwam afgelopen week twee keer in actie. Op donderdagavond speelden zij een uitwedstrijd tegen Nuenen. Zaterdagmiddag stond een uitwedstrijd tegen de Bullfighters uit Cuijk op het programma. In het veld liepen alle spelers de longen uit hun lijf om de door de tegenstander geslagen ballen te verwerken. Ook ging het pitchen en catchen meer dan prima. Diverse tegenstanders werden met 3 slag uitgegooid. Aan slag wilde het afgelopen week echter niet zo vlotten. Helaas werden beide wedstrijden uiteindelijk verloren met 13-1 en 10-0. Toch gaan onze pupillen iedere week met sprongen vooruit!

Onze heren speelden afgelopen zondag maar liefst 7 innings tegen de Cardinals uit Oss. De eerste 5 innings gingen de teams erg gelijk op. Vooral in het veld speelde Gemert een meer dan degelijke wedstrijd. Helaas wist het team aan slag niet voldoende door de verdediging van Oss heen te prikken. Meermaals bleven lopers achter op de honken. De laatste 2 inningen sloegen de Cardinals enkele rake klappen waardoor zij op de valreep nog een pak punten wisten te scoren. Eindstand: 14-1.  

Lijkt het je leuk om mee te komen honk- en/of softballen? Wij zijn altijd op zoek naar versterking voor onze teams! Iedereen is welkom. Neem voor meer informatie contact met ons op via ghsvhonkbal@gmail.com.


Uitslagen
donderdag 24 mei
Nuenen PH2                           – Uden Red Sox/GHSV PH1  13-1
zaterdag 26 mei         
Bullfighters PH1                    – Uden Red Sox/GHSV PH1 10-0
Hazenkamp AH1                   – GHSV AH1                         11-12
zondag 27 mei
Cardinals H2                          – GHSV H1                            14-1

Programma
zaterdag 2 juni
Uden Red Sox/Gemert PH1   – All-in PH1                           10:00 uur
GHSV AH1                            – Hazenkamp AH2                 13:00 uur
zondag 3 juni
Uden Red Sox H1                  – GHSV H1                            11:00 uur