Competitie weekend 29 & 30 september 2018

Winst aspiranten GHSV

Gemert – zowel onze pupillen als onze aspiranten speelden afgelopen zaterdag hun voorlaatste wedstrijd van het seizoen.

Het aspirantenteam kreeg de Cardinals uit Oss op bezoek. Al in de eerste inning pakte het team een nette voorsprong. Zowel aan slag als in het veld werden vrijwel geen fouten gemaakt. Gedurende de wedstrijd hielden onze aspiranten het hoofd koel, zelfs tijdens de tweede inning waarin het team moeite had om de derde nul te forceren. Na drie inningen was de uitslag 10-4 in het voordeel van Gemert.

Het pupillenteam ging op bezoek bij de Royals in Venray. De openingsslagbeurt van Gemert ging goed. Dankzij enkele honkslagen en gestolen honken scoorde het team direct vier punten. Tijdens de gelijkmakende slagbeurt van de Royals zat het veld van Gemert potdicht. Er werden snel drie nullen gemaakt waardoor de tegenstander geen punten kon scoren. Helaas lukte het Gemert tijdens de tweede slagbeurt niet om het puntenaantal van de eerste slagbeurt te evenaren. De Royals maakten drie nullen voordat een van onze pupillen de thuisplaat kon passeren. Ook in de tweede helft van de tweede inning was het veld van Gemert scherp en foutloos. Vooral de laatste nul, waarbij door een goede samenwerking van pitcher en catcher een honkloper vlak voor de thuisplaat werd uitgetikt, was een hele mooie! Weer lukte het de Royals niet om een punt te scoren. Inning drie begon goed voor Gemert. Mede dankzij een homerun werden twee punten gescoord. De Royals begonnen wakker te worden aan slag en wisten twee punten te maken. In de vierde en laatste inning wist Gemert de 2-6 voorsprong niet uit te breiden. Helaas ging het in de laatste gelijkmakende slagbeurt van de Royals mis bij Gemert. Enkele rake klappen van de tegenstander en veldfoutjes bij Gemert zorgden ervoor dat de Royals vijf punten konden scoren. Ondanks dit verlies hebben onze pupillen een dijk van een wedstrijd gespeeld. Eindstand: 7-6.

Lijkt het je leuk om mee te komen honk- en/of softballen? Wij zijn altijd op zoek naar versterking voor onze teams! Iedereen is welkom. Neem voor meer informatie contact met ons op via ghsvhonkbal@gmail.com.

Uitslagen
zaterdag 29 september
Royals/Mustangs PH1 – Uden Red Sox/GHSV PH1 7-6
GHSV AH1 – Cardinals AH2 10-4

Programma
zaterdag 6 oktober
Uden Red Sox/GHSV PH1 – Kickers PH1 10:00 uur
Starlights AH1 – GHSV AH1 11:00 uur
zondag 7 oktober
Starlights H2 – GHSV H1 11:00 uur