Competitie zaterdag 17 en zondag 18 juli 2017

Om 13.00 uur begon de wedstrijd. Op papier beloofde het beloofde een spannende pot te worden. De aspirantenteams van GHSV en de Starlights stonden voor de wedstrijd namelijk op een gedeelde eerste plek in het klassement. Omdat het puntensaldo van de Starlights net wat hoger was, stonden de Gemertse aspiranten in hun ogen op een tweede plek. De Gemertse aspiranten waren erg gemotiveerd om die felbegeerde eerste plek in het klassement te veroveren.

In de eerste inning begon Gemert direct goed aan de wedstrijd. Er werden veel honkslagen geslagen én tijdens het honklopen waren alle spelers scherp en liepen de longen uit hun lijf. Nadat alle spelers twee keer, en sommigen zelfs drie keer, aan slag waren geweest, wisten de Starlights de derde nul te maken. De Gemertse aspiranten wisten tijdens hun eerste slagbeurt maar liefst 14 punten te scoren! In het veld wist Gemert het hoofd koel te houden en, na slechts drie tegenpunten, de derde nul te forceren en zo uit de inning te komen.

In de tweede inning wist Gemert helaas de voorsprong niet te vergroten. De geslagen ballen vlogen direct af op de Schijndelse aspiranten en zij maakten snel drie nullen en daarmee een einde aan de slagbeurt van Gemert. Ook tijdens de slagbeurt van de Starlights werden er geen punten gescoord. De verdediging van Gemert stond als een huis.

In de derde en laatste inning sprokkelden de Gemertse aspiranten er nog twee punten bij dankzij enkele mooie honkslagen. De Starlights gaven zich in hun laatste slagbeurt niet zomaar gewonnen en bewezen niet voor niets gedeeld eerste te staan met Gemert. Zij sloegen enkele honkslagen en dankzij tactisch honklopen wisten zij alsnog zes punten te scoren voordat Gemert de laatste nul van de wedstrijd maakte. Dankzij deze overtuigende overwinning van 9-16 staat het Gemertse aspirantenteam nu op de eerste plaats in het klassement.

Het Gemertse herenteam boekte afgelopen zondag minder succes. Zij waren niet opgewassen tegen de Gryphons uit Rosmalen en verloren met 26-4.

Onze teams gaan nu, na een onrustige en drukke periode, genieten van een welverdiende zomerstop.