Competitie weekend 23 & 24 juni 2018

Eerste overwinning pupillen GHSV/Uden Red Sox

Gemert – afgelopen weekend sleepte ons pupillenteam, een combiteam dat bestaat uit spelers van GHSV en Uden Red Sox, de eerste overwinning van het seizoen binnen.

Afgelopen zaterdag speelden onze pupillen een dubbele wedstrijd tegen het combiteam Royals/Mustangs in Venlo. In de eerste wedstrijd ging ons team meteen goed van start. Er werd goed geslagen door alle kinderen. De ballen vlogen door het veld en door sterk honklopen scoorden onze pupillen meteen vier punten. Ook in het veld was ons team goed bij de les. Er werden nette nullen gemaakt, waaronder een schitterende vangbal. Onze pitcher gooide een nette wedstrijd en de samenwerking met de catcher verliep uitstekend. De tweede slagbeurt gingen onze pupillen verder met waar ze in de eerste inning mee begonnen waren: honkslagen slaan. Dankzij enkele mooie tikken werd de voorsprong vergroot. Deze voorsprong werd vervolgens knap verdedigd in het veld waardoor de eerste overwinning een feit werd. Eindstand: 7-5.

Na een korte pauze begon het team aan de tweede wedstrijd van de dag. In het veld werd weer goed samengewerkt en met man en macht probeerden onze pupillen de door de tegenstander geslagen ballen te verwerken. Ook aan slag werden opnieuw mooie honkslagen geslagen. Helaas sloeg de vermoeidheid toe. Dat is echter niet zo gek als je bedenkt dat het team reeds een wedstrijd gespeeld (en gewonnen!) had die dag. Uiteindelijk ging Royals/Mustangs er tijdens de tweede wedstrijd met de overwinning vandoor. Eindstand: 9-5.

Ook ons aspirantenteam kwam zaterdag in actie. Zij speelden een uitwedstrijd tegen de Gryphons uit Rosmalen. De teams waren erg aan elkaar gewaagd. Vooral in het veld speelde Gemert een ijzersterkte wedstrijd. Het pitch-/catchwerk was dik in orde en er werden hele nette nullen gemaakt. Bij het ingaan van de laatste gelijkmakende slagbeurt van Gryphons was de stand 4-5 in het voordeel van Gemert. Helaas sloeg de tegenstander enkele honkslagen waardoor Gemert uiteindelijk nipt verloor. Eindstand: 6-5.

Ons herenteam reisde afgelopen zondag ook af naar de Gryphons in Rosmalen. Onze heren speelden een dijk van een wedstrijd. Al in de eerste inning pakten zij een voorsprong. In het veld werden vrijwel geen fouten gemaakt en aan slag wist iedereen de ballen van de pitcher van de tegenstander te raken. Dat resulteerde in vele nette honkslagen. Gedurende de wedstrijd wisten onze heren de voorsprong te vergroten en bovenal sterk te verdedigen. Resultaat: een verdiende overwinning! Eindstand: 3-5.  

Lijkt het je leuk om mee te komen honk- en/of softballen? Wij zijn altijd op zoek naar versterking voor onze teams! Iedereen is welkom. Neem voor meer informatie contact met ons op via ghsvhonkbal@gmail.com.

Uitslagen       
zaterdag 23 juni
Gryphons AH3                       – Gemert AH1                        6-5
Uden Red Sox/Gemert PH1   – Royals/Mustangs PH1         7-5
Royals/Mustangs PH1           – Uden Red Sox/Gemert PH1 9-5
zondag 24 juni
Gryphons H3                          – Gemert H1                           3-5

Programma
zaterdag 30 juni
Uden Red Sox/Gemert PH1   – Nuenen PH2                        10:00 uur
Gemert AH1                           – Kickers AH1                        13:00 uur
zondag 1 juli
GHSV H1                               – Roef H2                               13:00 uur