Competitie weekend 9 en 10 juni 2018

Bomvol honkbalweekend GHSV

Gemert – er viel afgelopen weekend veel te beleven op en rond de Gemertse honkbalvelden!

Op zondag speelde ons herenteam een vriendschappelijke wedstrijd tegen een heel speciaal team, namelijk de “oud heren” van GHSV. Deze “oud heren” hebben allemaal in het verleden bij GHSV gehonkbald. Na jaren genoten te hebben van hun welverdiende rust, vonden zij het allemaal weer eens tijd om hun handschoen onder het stof vandaan te halen. Er werden veel herinneringen opgehaald. Daarnaast werd er hard gelachen, maar vooral lekker gehonkbald. Deze dag was zeker voor herhaling vatbaar!

Onze heren kwamen zaterdagavond ook al in actie. Zij speelden een sterke competitiewedstrijd tegen de Blue Lions uit Tilburg. Bij het ingaan van de laatste inning was de stand 5-5. Helaas wist Gemert aan slag geen extra punten te scoren. In de gelijkmakende slagbeurt van de Blue Lions sloegen zij enkele verre honkslagen, waardoor zij wel nog een aantal punten scoorden. Eindstand: 11-5.

Zaterdagmiddag boekten onze aspiranten hun tweede overwinning van het seizoen. Dankzij een droomstart scoorden zij in de eerste inning al 10 punten. De door Gemert opgebouwde voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Met 9-15 werden de Cardinals uit Oss verslagen.

Ook afgelopen weekend zette ons pupillenteam de groeispurt door. Zaterdagochtend speelden zij thuis tegen Hazenkamp uit Nijmegen. Het team was verdedigend goed op dreef. In het veld werden nette nullen gemaakt en onze pitchers gooiden veel slagballen over de thuisplaat. Ook aan slag speelde Gemert een sterke wedstrijd. Er werden niet alleen honkslagen geslagen, maar ook een homerun! Helaas was Hazenkamp uiteindelijk een tandje te sterk voor Gemert. Hoewel deze wedstrijd met 6-11 werd verloren, kan dankzij de groei van het team de eerste overwinning niet lang meer uitblijven.

Lijkt het je leuk om mee te komen honk- en/of softballen? Wij zijn altijd op zoek naar versterking voor onze teams! Iedereen is welkom. Neem voor meer informatie contact met ons op via ghsvhonkbal@gmail.com.


Uitslagen
zaterdag 9 juni
Uden Red Sox/Gemert PH1 – Hazenkamp PH2 6-11
Cardinals AH2 – GHSV AH1 9-15
Blue Lions Tilburg H3 – GHSV H1 11-5

Programma
zaterdag 16 juni
Starlights PH1 – Uden Red Sox/Gemert PH1 10:30 uur
GHSV AH1 – Starlights AH1 13:00 uur
zondag 17 juni
GHSV H1 – Bullfighters H2 14:00 uur