Uitgelicht: pupillenwedstrijd 15-9

Het combiteam van de pupillen Uden Red Sox/GHSV speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen de Tilburg Blue Lions. De pupillen startten de eerste inning aan slag. Zoë moest er nog inkomen, en wist de bal helaas niet te raken. Noah kwam met zijn slag knap op het derde honk terecht, waarna Guus een mooie slag maakte. Helaas was de tegenpartij goed wakker, en de eerste vangbal was een feit. Door deze actie moest Noah noodgedwongen terug naar zijn derde honk en werd daar uitgetikt. In het veld wisten de pupillen mooi tegenstand te bieden. De Tilburgers waren deze inning kansloos. Mika toverde de eerste nul tevoorschijn door de slagman op het eerste honk uit te branden. Noah wist met zijn pitchtechnieken ook een tegenstander weg te spelen, waarna Mika de inning af maakte met een vangbal. Met een 0-0 gelijkstand werd gestart met de tweede inning.

Mika sloeg een mooie strakke bal, helaas liep er net een tegenstander met zijn handschoen in de lijn van de bal, vangbal. Kelly liet zien dat ze over een mooie swing beschikt, helaas werd dat niet beloond met een rake slag. Ook Lola had pech, en zo werd er al snel weer gewisseld. Kelly wist als catcher vele ballen te stoppen. De Blue Lions wisten een punt te scoren, maar dropen weer snel af na onder andere weer een spectaculaire vangbal van Mika.

In de derde inning sloeg Zoë een strakke bal, en wist het eerste punt voor de Uden Red Sox/GHSV binnen te halen! Guus deed daar nog een schepje bovenop en scoorde het tweede punt. Bij de wissel stonden de pupillen voor met 1-2! In het veld bleek Lola superscherp. Ze dook op de bal, en gooide hem binnen een fractie van een seconde door naar de man op het eerste honk. Mika voltooide de actie van Lola door de bal te vangen en de slagman uit te branden.
De vierde inning leverde geen punten op voor onze pupillen. Maar de schade werd beperkt gehouden, onder andere door een mooi samenspel tussen pitcher Mika en catcher Guus. Er werden strakke ballen gegooid, waardoor de Tilburgse slagmannen in onze pitcher de sterkere moesten erkennen. Tilburg wist gelijk te komen in deze inning, waardoor de vijfde inning spannend van start ging.

Guus raakte de bal mooi, en kwam op het eerste honk. De veldpartij van de tegenstander was even de kluts kwijt, waardoor Guus door kon naar het tweede honk. Toen hij zag dat men nog steeds op zoek was naar de bal besloot hij het erop te wagen, en door te gaan naar het derde honk. Nadat hij daar even uitgerust had bleek dat er ook nog wel kansen lagen op een home-run, en zo kwamen de pupillen weer op een voorsprong. Daarna Mika, die de bal bijna out of the park sloeg, en ook een home-run maakte. De overwinning lag op de loer en dat deed de spelers goed, de ene na de andere bal werd mooi geraakt. Kelly liet wederom een mooie swing zien, en wist deze nu af te maken met een mooie slag. Lola sloeg de bal lekker weg en wist enkele honken te veroveren, en ook Zoë sloeg de bal in het achterveld, waardoor ze Lola wist binnen te slaan en zelf tot het derde honk kon komen. Ook Noah gaf een hele mooie tik, en haalde Zoë daarmee binnen. Uiteindelijk weet Noah door een listige steal het zevende punt te scoren, waarna er gewisseld moet worden omdat er vijf punten gescoord zijn door ons superteam.

Het sterrenteam benadrukte nog dat zij echt de sterkere partij zijn door een geweldige brander door Kelly op het eerste honk, en vervolgens een hele mooie vangbal van catcher Guus. Mika zorgde voor de slagroom op de taart door zulke strakke pitchballen te gooien dat de tegenstander het maar opgaf voor vandaag. Waar het aan het begin van de wedstrijd nog gelijk op ging, bleek in de laatste inning dat de Tilburg Blue Lions echt geen schijn van kans hadden. De pupillen waren niet voor de poes, de blauwe leeuwen verslagen, kat in het bakkie. Eindstand: 2-7!